מטס הצדעה

ערב אדיר של ספרינט ישראלי צעיר ומבטיח באליפות הפועל 2021 באתלטיקה היווה תפאורה ראויה לטקס הוקרה לכבוד ד"ר אמנון גור. השיאים זרמו, כשרונות התגלו, וכבוד רב הוענק לאמנון, ממייסדי התשתית, מבכירי בניה של הפועל וממחוללי האתלטיקה הישראלית כולה

6.6.2021

היו אתמול הרבה רגעים איכותיים ושיאים לאומיים באתלטיקה, אבל הרגע המרגש ביותר של אליפות הפועל 2021 עש יריב אורן היה כשעשרות ילדי הפועל אורן השרון "פרצו" אל רחבת טקסי המדליות באיצטדיון הלאומי שבהדר יוסף כשעליהם חולצות עם הכיתוב "תודה אמנון".

ד"ר אמנון גור בן ה-84, מלווה בבני משפחתו וחברים לדרך, זכה לטקס הוקרה מרגש על תרומתו הענקית לספורט הישראלי. אך טבעי שמרכז הפועל, הבית והשותף של אמנון בדרכו מאז ימי הקמת תשתית האתלטיקה בצפון, יוקיר את האיש ויקרא מעתה את טקס פרסי אליפות הפועל באתלטיקה על שמו של אמנון, שיזכה לחיים ארוכים.

מנכל מרכז הפועל, יורם ארנשטיין, אמר לאתר הספורט וואן: "את אמנון אני מכיר מ-1990 עוד כשהיה עובד משרד הקליטה, קיבל ספורטאים עולים, דאג שיקבלו מלגות וסייע להם מאוד. זו תקופה שאני לא שוכח אותה כי רצינו להביא ספורטאים עולים. מהיום הראשון בתפקיד הנוכחי שלי, בנושא האתלטיקה היינו אני ואמנון צמד חמד. אתלטי השרון זו יוזמה שלו והוא דאג ונתן מזמנו, מכספו ומנפשו למען האתלטים. אין הרבה אנשים כמוהו וכנראה שלא נחזיר לו את כל מה שנתן לאתלטיקה, אבל היום ציינו פרק בחייו והוא ממשיך לטפח אתלטים נוספים. אני מאחל לו רק אריכות ימים וימשיך לפעול לטובת הספורט”.

עוד בטרם הקים אמנון את הפועל אורן השרון והזניק משם את מיטב הרצים למרחקים ארוכים בני העדה האתיופית כגון גירמה אמרה, איימרו עלמיה, מוגס טסמה המאמן זהר זימרו ועוד, ייסד אמנון אתלטיקה בכל רחבי הגליל ועמק הירדן, ורק לאחרונה סייע לתושבי עוטף עזה בתכניות ספורט לילדים המושבתים מפעילות בעת מבצע 'שומר החומות'.

אל הטקס הגיע גם גירמה אמרה המתכונן לאולימפיאדת טוקיו, וכן שני סגני ראש עיריית כפר סבא, דני הרוש ואורן כהן, לצד הרעייה תרצה וילדיו של אמנון. כל אלה, לצד הורי ילדי הפועל אורן השרון, העניקו לאמנון מגני כבוד וסיפרו בהתרגשות על העשייה והנתינה הגדולה של אמנון. כך גם יור איגוד האתלטיקה עמי ברן שהיה חניכו של אמנון בהטלת כידון והפך להיות אלוף ישראל.

אמנון הותיר חותמו על הספורט הישראלי, הן כמאמן והן כמנהל במשרד הספורט וגופים נוספים, ובעיקר, כמנוע מאחורי שגשוג מקצוע הריצות הארוכות בישראל בזכות השקעתו חסרת התקדים באתלטים יוצאי אתיופיה ובקליטתם.

מיננקו בכושר, אפריפה 5 באירופה, הקדטים שברו שיא לאומי עתיק בשליחים, טטלבאום הפתיע

אליפות הפועל באתלטיקה סיפקה כמה ניצוצות של הבטחה לעונה החדשה, הן משמות מוכרים והן מאתלטים חדשים שמאותתים על חילופי משמרת.

האש על המסלול הבזיקה כשהלהיט הגדול של הספרינט הישראלי, בלסינג אפריפה, שרף עשירית משיאו הלאומי בריצת 200 מטר עד גיל 20 וניצח אחרי 21.07 שניות, תוצאה שגם שווה כרטיס לאליפות העולם עד 20 ומדרגת את חניכו של יגאל בלון ממכבי תא 5 באירופה ו-38 בעולם (כולל 16 אמריקאים).

בשורה נהדרת נוספת לספרינט הישראלי הגיעה מתחרות השליחים כשהקדטים שלנו חתכו 21 מאיות מהשיא הישראלי בן 23 השנים בריצת 4×100 מטר עד גיל 18 ורשמו 41.87 שניות בהרכב הבא: אוהד אברג'ל, קון צוף, יונתן קוטרוש, אלעד עדיקא.

לקינוח הישגי הדור הצעיר הפתיע אליאס טטלבאום מהפועל חולון, שבטרם מלאו לו 17 השיג את הכרטיס לאליפות אירופה עד 18 בריצת 400 משוכות כשהוא משפר בכמעט 2 שניות את שיאו האישי וקובע 55.97 שניות, כל זאת אחרי מבחן בגרות אותו עבר היום וכשבקושי ישן בלילה בשל הלימודים.

חברו של טטלבאום לאימונים אצל המאמן רפי גרודצקי, דור חיון מאתלטי הנגב, קבע את התוצאה השישית בכל הזמנים בריצת 110 מטר משוכות כשניצח עם 14.34 שניות, שיפור של 2 שניות לשיא האישי.


חנה מיננקו ממשיכה לגלות כושר טוב והפעם היא ניצחה בתחרות הקפיצה לרוחק עם 6.25 מטר, וזאת כהכנה לתחרויות הקריטריון האולימפי שלה לטוקיו בקפיצה משולשת. גם הקפיצות הפסולות של הפיינליסטית האולימפית היו איכותיות.

חברתה למכבי חיפה, כרוואן חלבי, ניצחה בריצת ה-1500 מטר עם שיא אישי חדש, 4.24.95 דקות. דיאנה וייסמן ניצחה בריצה ל-100 מטר עם 11.56 שניות.